Workshops/ trainingen 

Op deze pagina vind je per onderwerp de omschrijvingen van de verschillende workshops en trainingen die ik aanbied:

  • Rondom autisme
  • Rondom Disc
  • Rondom Stress/Burn-out preventie

Autisme

Op het moment dat je partner* de diagnose autisme krijgt, dan kan er veel veranderen in de relatie. De diagnose kan ervoor zorgen dat vragen worden beantwoord, maar het roept ook vele nieuwe vragen op. Hoe kan jij daar als partner dan mee omgaan? Hoe zorg je dat het autisme je relatie niet overneemt? Je bent vaak veel met het autisme van je partner bezig en vergeet je dat je zelf ook nog behoeften en een mening hebt. 

Als partner van moet je vaak zelf op zoek naar informatie over autisme. Die zoektocht heb ik zelf ook doorlopen. Hoe fijn was het geweest als ik bij iemand op cursus had gekund! 
Om te voorkomen dat andere partners van in diezelfde zoektocht terecht komen, heb ik een programma opgesteld. Verschillende trainingen en/of workshops waar jij aan kan deelnemen. Losse onderdelen of het hele traject, het kan allemaal want dat is helemaal afhankelijk van waar jou behoefte ligt. Hieronder een beschrijving van de verschillende onderdelen en ook hoe je je kan opgeven.

Wil je graag meer weten, het hele traject doorlopen, of gewoon eerst even een afspraak met mij maken om ook samen te kijken wat voor jou handig zou kunnen zijn om te volgen, maak dan gerust een afspraak. Deze afspraak is gratis.

*Ben je niet per se een partner van, maar bijvoorbeeld een ouder, familielid, vriend(in), collega, werkgever, etc van iemand met autisme dan kan het zeker ook interessant zijn. Voor meer informatie neem gerust contact op via onderstaande knop of bel met 06-51370339.

Presentatie

Op het moment dat je partner de diagnose autisme krijgt, dan kan er veel veranderen in de relatie. De diagnose kan ervoor zorgen dat vragen worden beantwoord, maar het roept ook vele nieuwe vragen op. Hoe kan jij daar als partner dan mee omgaan? Hoe zorg je dat het autisme je relatie niet overneemt? Je bent vaak veel met het autisme van je partner bezig en vergeet je dat je zelf ook nog behoeften en een mening hebt. Vanuit mijn persoonlijke ervaring als 'partner van' vertel ik over welke invloed de diagnose autisme bij mijn man op onze relatie heeft gehad en hoe wij en vooral ook hoe ik daar mee om ben gegaan en mee omga. Ik deel kennis, ervaring en tips. Uiteraard is er ook mogelijkheid om mij vragen te stellen.

Tijdsinvestering: 1,5 à 2 uur
Investering: € 10,00 p.p.
inclusief koffie/thee
Maximaal aantal deelnemers: nvt
Aanmelden: Op dit moment zijn er geen data gepland

Interesse in deze presentatie en wil je mij uitnodigen om te komen spreken. Neem dan contact op via onderstaande knop


3-daagse Training: Basiskennis over Autisme

Ben jij in een relatie met iemand met autisme of ken je iemand die dit is? Dan kan het vergroten van je kennis over autisme de sleutel zijn tot een gezonde en gelukkige relatie! Door beter te begrijpen hoe het brein van iemand met autisme werkt en welke uitdagingen zij mogelijk ervaren in sociale interacties, kun je beter communiceren en elkaar ondersteunen. Dus waar wacht je nog op? Investeer in je relatie en vergroot je kennis over autisme! 


De training bestaat uit 3 sessies van elk 2 uur, waarin we onderwerpen bespreken zoals:

  • Stukje geschiedenis over autisme
  • Wat wordt bedoeld met autisme
  • Veel voorkomende kenmerken
  • De werking van de hersenen bij iemand met autisme 
  • Autisme en communictaie
  • Autisme en stress


Omdat we in een groep zitten is er ook mogelijkheid tot uitwisseling van ervaringen.

Tijdsinvestering: 2 uur per sessie, totale tijdsinvestering 6 uur
Investering: € 175,00
inclusief matreiaal, koffie/thee en wat lekkers
Maximaal aantal deelnemers: 8
Aanmelden: Ja graag! Via onderstaande knop


Deze training in-house bij jouw organisatie? Neem dan even contact op via mail

Welkom bij het Autisme Beleving Circuit!

Ben je op zoek naar een manier om je partner met autisme beter te begrijpen, maar weet je niet hoe? Wil je ervaren hoe het is om in de schoenen van een autist te staan? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Het Autisme Beleving Circuit biedt je de mogelijkheid om door middel van sensorische opdrachten een kijkje te nemen in het brein van iemand met autisme. Je gaat ervaren hoe bepaalde prikkels binnenkomen en verwerkt worden. Door deze ervaring krijg je een beter begrip van de belevingswereld van mensen met autisme.

Het circuit is opgezet door mijn man, die zelf autisme heeft, en mij. We zullen samen aanwezig zijn om je door het circuit te begeleiden en je te voorzien van alle informatie die je nodig hebt. Het circuit kan ook heel goed alleen doorlopen worden, maar het is zeker een aanrader om juist je partner met autisme mee te nemen om samen deze beleving te delen. Het kan het gesprek tussen jullie weer op gang brengen en het begrip vergroten.

Dus nodig je partner, familieleden, vrienden of collega's uit en kom langs bij het Autisme Beleving Circuit. Wij kijken er naar uit om jullie te verwelkomen en jullie een bijzondere ervaring te bieden.Tijdsinvestering: 2 uur
Investering: € 45,00 p.p.
inclusief koffie/thee en wat lekkers
Maximaal aantal deelnemers: 10
Aanmelden: Ja graag! Via onderstaande knopHet Autisme Beleving Circuit aanbieden binnen jouw organisatie? Neem dan even contact op via mail

Workshop: Auti-communicatie

Je partner heeft autisme. Jij hebt de afgelopoen periode van alles gedaan om te ontdekken van autisme is, wat dat betekent voor de persoon met autisme. Je hebt er over gelezen, wellicht ben je naar lezingen of workshops geweest. Maar toch merk je dat de communicatie tussen jou en je partner nog steeds onrust geeft.
Graag zou je wat handvatten willen krijgen om die onrust tussen jullie in de communicatie weg te halen. Die handvatten krijg je in deze workshop.

En je krijgt niet alleen handvatten maar het is ook even een moment voor jou. Op een fijne, rustgevende locatie tref je namelijk andere 'partners van' die met dezelfde vraag/vragen rondlopen. Met elkaar gaan we kijken waar je op moet letten in de communicatie met iemand met autisme, staan we stil bij jouw eigen manier van communiceren en hoe dat in verhouding staat met hoe iemand met autisme communiceert.

We sluiten de workshop af met een gezamenlijke lunch, waarbij je uiteraard de gelegenheid hebt om nog even na te praten met elkaar, elkaar verder te ontmoeten in het 'partner van' zijn.

Tijdsinvestering: 1 dagdeel
Investering: € € 225,00 p.p.
inclusief koffie/thee, wat lekkers, lunch, materiaal en een dagdeel voor jezelf
Maximaal aantal deelnemers: 8
Aanmelden: Ja graag! Via onderstaande knop

Workshop: 'Blijf partner, wordt geen mantelzorger'

Weet jij nog wie je bent, waar jij voor staat? 

Merk je dat autisme steeds meer je relatie overneemt?

Je hebt het gevoel er alleen voor te staan. 

Je bent hard aan het werk in deze relatie, maar bent de relatie met jezelf kwijt. 

Je merkt dat er bij jou en je partner stress is en dat dit invloed heeft op jullie relatie.
Je vindt het steeds lastiger om jullie relatie nog als gelijkwaardig te zien. 
Je hebt het gevoel meer een mantelzorger te zijn, dan een partner

Hoe kan je nou zorgen dat dit niet gebeurt en dat je de stress binnen jullie relatie vermindert? 

Antwoorden op die vragen, krijg je in deze workshop. En je krijgt niet alleen antwoorden, maar het is ook even een moment voor jou. Op een fijne, rustgevende locatie tref je namelijk andere 'partners van' die met dezelfde vraag/vragen rondlopen. Met elkaar gaan we kijken wat stress nu is, wat stress met jou doet maar ook met iemand met autisme. We staan stil bij jouw eigen grenzen, hoe je je eigen plek (weer) kan innemen in je relatie.  Je gaat (her)ontdekken wat jouw waarden, inspiratiebronnen en favoriete activiteiten zijn. En je maakt een plan van aanpak  om jezelf weer op nummer 1 te zetten.

We sluiten de workshop af met een gezamenlijke lunch, waarbij je uiteraard de gelegenheid hebt om nog even na te praten met elkaar, elkaar verder te ontmoeten in het 'partner van' zijn.

Tijdsinvestering: 1 dagdeel
Investering: € € 225,00 p.p.
inclusief koffie/thee, wat lekkers, lunch, materiaal en een dagdeel voor jezelf
Maximaal aantal deelnemers: 8
Aanmelden: Ja graag! Via onderstaande knop

DISC

Leer het gedrag van jezelf en anderen beter kennen. Daarmee ontdek je naast je EIGEN KWALITEITEN, ook die van anderen. Met de kennis over de gedragsvoorkeuren van jezelf en anderen kan je FLEXIBELER en EFFICIËNTER met bepaalde situaties omgaan en actief vorm geven aan de manier waarop je met anderen COMMUNICEERT, zowel op het werk als privé.

Workshop "Je energie weer in balans"

Heb jij het de laatste tijd druk? 
Houd je veel verschillende ballen in de lucht?
En ging dat eerder altijd wel goed maar begin je nu stressklachten te krijgen?Dan is het goed te weten waar je op dit moment staat in je energiebalans en wat je kunt doen om stress erbuiten te houden.

In een rustige omgeving brengen we samen jouw energiebalans letterlijk in kaart. Door middel van het beantwoorden van vragen en het doen van een spel zal het je lukken om helder te krijgen wat jou energie kost en wat jou energie geeft.

Wat gaan we doen
Aan het eind van de twee uur durende workshop is jouw balans ingevuld en weet je wat je kunt doen om de balans weer (meer) naar het positieve te brengen.

Kosten
Voor 1 persoon € 99,95 
Prijs per groep: op aanvraag

Training "Grip op werkstress"

Vind je je werk niet leuk meer?
Moet je nou direct op zoek naar ander werk of is het mogelijk om binnen je huidige baan veranderingen aan te brengen? 
Wellicht ligt de oplossing ook wel in jezelf, door eigen gedrag wat aan te passen. Maar hoe doe je dat dan? 

 

Antwoord op al deze vragen krijg je wanneer je de training “Grip op Werkstress” doet. 

 

In een rustige omgeving gaan we kijken naar de belangrijke aspecten als het gaat om grip op (werk)stress te krijgen. In twee sessies van elke twee uur kijken we o.a. naar jouw persoonlijkheidsprofiel, de zogenoemde DISC, en speel jij het ‘Inspiratiespel’. 

Wat gaan we doen 

Aan het einde van de training heb jij een duidelijk beeld: 

- Over wat jouw gedragsvoorkeur is (DISC) en hoe dat in relatie staat met je werk en collega’s. 

- Over welke stappen je eventueel zou kunnen nemen om door verandering van gedrag jouw eigen effectiviteit op het werk te verbeteren en stress te verminderen. 

- Over je huidige baan. Weet je beter of hij nog wel of niet bij jou past, weet je ook waarom dat zo is en zijn er wellicht al eerste stappen vastgesteld om mogelijke verandering teweeg te brengen mocht dit gewenst zijn. (Inspiratiespel) 

 

Kosten 

Voor 1 persoon € 325,00 

Hierbij inbegrepen zitten 2x 2 uur sessie  en de kosten voor het DISC basisprofiel. 

 

Prijs voor organisaties: op aanvraag 

Stress/Burn-out preventie


Training "Mediteren tegen stress"

Bereik met behulp van meditatie minder stress en meer rust

 

Wat houdt de training in: 

- Kennismaking met meditatie 

- Niet zweverig, maar concrete handvatten om je te helpen ontspannen 

- 3 sessies 

- 60 min per sessie 


Je hebt er over gehoord en wellicht gelezen dat meditatie kan helpen tegen stress. Je bent hier nieuwsgierig naar en zou daar wel meer over willen leren zonder direct bij een bestaande meditatie groep aan te moeten sluiten. Dat kan nu dus! 

 

Wat gaan we doen? 

In 3 sessies maak jij kennis met meditatie, leer je dat het niet zweverig is, maar hoe het jou concreet kan helpen in de strijd tegen stress, om meer rust te krijgen. Daarnaast krijg je tips over hoe jij het geleerde thuis en eventueel op je werk ook kan toepassen. 

 

Deze sessies kunnen zowel online als fysiek in de praktijkruimte van APCoaching & Training plaatsvinden. Tijdstip van de sessies is altijd in overleg.

Kosten
€ 55,- per sessie

Training "Omgaan met piekergedachten"

Je loopt op dit moment met hardnekkige piekergedachten rond. 
Je weet best dat het niet helpt en dat de gedachten wellicht niet gegrond zijn, maar toch…..
Je krijgt ze niet uit je hoofd. 
De piekergedachten zorgen voor onrust, zorgen ervoor dat jij niet goed slaapt. 

 

Maar deze piekergedachten kan jij aanpakken in de training "Omgaan met piekergedachten"

 


Wat gaan we doen? Elke sessie is 1,5 uur

Sessie 1: We beginnen met identificeren van welke gedachten jij op dit moment het meeste last hebt, daar zullen we eerst even omheen lopen als het ware en ontdekken waar deze vandaan komen. 

Sessie 2: Vervolgens gaan we heel praktisch aan de slag met oefeningen vanuit het RET model. Wij zullen samen oefenen zodat jij vervolgens thuis of op je werk kunt oefenen met wat je in de sessie geleerd hebt. Daarnaast zal ik ook aandacht besteden aan ontspanningsoefeningen die jou ook kunnen helpen met je piekergedachten. 

Sessie 3: We evalueren hoe het gegaan is, wat je geleerd hebt, wat je nog moeilijk vindt en wat jij nog nodig hebt om nog effectiever te zijn. Ook weer aandacht op ontspanningsoefeningen 

Sessie 4: In de laatste sessie samenvatting van geleerde en bespreking van jouw plan om te zorgen dat wat je geleerd hebt, je dat over een jaar ook nog steeds doet. 

 


Kosten 

Voor 1 persoon € 445,00 
Prijs per groep: op aanvraag

Voorwaarden

 Op alle diensten van APCoaching & Training gelden de huidige algemene voorwaarden en privacy verklaring.